مریم اخوان توکلی معتقد است که گوش دادن به موسیقی آرامی مانند تکنوازی تار یا سهتار میتواند زمینه ترشح هورمونهای آرامبخش در بدن را فراهم کند.
به نقل از بروخبر، برنامه «ارغنون» با موضوع بررسی نقش موسیقی در سلامت جامعه، با حضور دکتر مریم اخوان توکلی (دکترای علوم تشریح و آناتومی و کارشناس موسیقی کودک و نواحی) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
اخوان توکلی در برنامه «ارغنون» گفت: «آناتومی» شاخهای از علوم پایهی پزشکی است و دانشجویان این رشته باید در دو سال ابتدایی تحصیل از «آناتومی» به طور کامل مطلع باشند. هر پزشک یا پرستار موفق برای کار در رشتهی تخصصی خود باید به آناتومی بدن انسان اشراف کامل داشته باشد.
این کارشناس موسیقی با اشاره به ارتباط رشته آناتومی و موسیقی، توضیح داد: حنجره یکی از ارگانهای اصلی بدن انسان است که وظیفهی تنفس و دم و بازدم را بر عهده دارد. حنجره جعبهی صوت [موسیقی] انسان است. ذات بشر به نیکی و طبیعت و مهربانی و پاکی گرایش دارد و صوت یا موسیقی هم جزء مهمی از ارکان طبیعت و پاکی است.
مریم اخوان توکلی گفت: تمام افراد ذاتا به موسیقی گرایش دارند. در حال حاضر علم پزشکی به سمت درمانهای بدون دارو حرکت میکند. درمانهای نگهدارنده یا بدون دارو با استفاده از طب مکمل [طب سوزنی و سنتی و غیره] بیمار را در فرآیند درمان قرار میدهند.
این کارشناس موسیقی با بیان این که موسیقی در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است، بیان کرد: هر شخص در طول روز به تناسب فعالیتها و شغل خود سطح استرس متفاوتی را تجربه میکند و در نهایت باید بتواند آخر شب با شنیدن موسیقی استرسهای مختلف را فراموش کند.
وی گفت: بسیاری از هورمونهای بدن، انسان را برای تعقیب و گریز آماده میکنند. انسانهای اولیه در اولین اقدام بعد از برخواستن از خواب باید از جان خود در برابر حمله حیوانهای وحشی مراقبت میکردند و از طرفی دیگر به شکار میرفتند.
مریم اخوان توکلی با اشاره به این که زندگی مدرن چالشها و استرسهای متعددی را به انسان تحمیل میکند، افزود: گوش دادن به یک موسیقی آرام مانند تکنوازی تار یا سهتار میتواند زمینه ترشح هورمونهای آرامبخش در بدن را فراهم کند.