آیتالله رئیسی با رای مردم به عنوان رئیس جمهور سیزدهم برگزیده شد. شعار ایشان از ابتدا به روی کار آمدن یک دولت مردمی و قوی بوده است تا به دنبال آن بتوان ایرانی قوی را بنا نهاد. بعد از انتخابات متاسفانه گروهی به دنبال القا این نگاه هستند که باید در انتخاب مدیران محدودیت ایجاد کرد و اجازه نداد تا هر فردی از هر جناحی وارد دولت شود.
دلیل آنها نیز این است که عملکرد این افراد مشخص بوده و حتی بسیاری از بزرگان این عرصه را شورای نگهبان رد صلاحیت کرده که این نگاه کاملا غلط است؛ کما اینکه مقام معظم رهبری در این مورد فرمودند: “شورای محترم نگهبان بر طبق وظیفهی خود آنچه را که باید انجام بدهد و لازم می دانست انجام داد، نامزدها را مشخص کرد. من اولاً لازم میدانم از همهی کسانی که وارد عرصهی نامزدی شدند تشکر کنم. بسیاری از این افراد یقیناً بخاطر احساس مسئولیت وارد میدان شدند. ثانیاً از آن کسانی که صلاحیتشان را شورا تشخیص نداد و احراز نکرد و اینها نجیبانه با این مسئله برخورد کردند از آنها هم تشکر مضاعف باید بکنیم”.
بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری می توان نتیجه گرفت کسانی که از سوی شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شدند برای این سمت احراز صلاحیت پیدا نکردند اما معنی آن این نیست که برای مسئولیتها و شغلهای دیگر صلاحیت نداشته باشند و برخی از آنها در پستهایی که داشتند عملکرد موفقی از خود به جای گذاشتهاند لذا نباید در انتخاب مدیران و دولتمردان آینده آیتالله رئیسی نگاه جناحی و سیاسی داشت.
آیتالله رئیسی قصد دارد دولتی کارآمد و اثرگذار تشکیل دهد و نیک می داند با فراجناحی بودن دولت خود می تواند دولتی درخور انتظار مقام معظم رهبری و مردم شریف ایران بنا نهد و دولت خود را گرفتار مرزبندیهای سیاسی و دعواهای جناحی نکند؛ زیرا فارغ از عناوین اصلاحطلب و اصولگرا که در جامعه تعریف شده است مدیران مختلفی در هر دو جناح بودند که هم انقلابی بوده و هم عملکردشان مورد وثوق مقام معظم رهبری و مردم شریف قرار گرفته است.
آیتالله رئیسی در ایام انتخابات اعلام کردند که به صورت مستقل وارد عرصه انتخاب شده است و وامدار هیچ گروه و جناحی نیست البته از همه کسانی که از وی حمایت کردند تشکر کردند. حال که ایشان در انتخابات پیروز شده انتظار قاطبه مردم این است که در انتخاب وزرا و مدیران خود استقلال رأی را حفظ کند و فقط به تعهد و تخصص افراد، فارغ از رنگبندی های سیاسی توجه کند.
متاسفانه گروهی که بعضا معلوم نیست در ایام انتخابات چه نقشی داشتند و فقط به بهانه دایر نمودن ستادهای انتخاباتی و کسانی که تا قبل از این انتخابات طرفدار و مجیز گوی دولتهای قبل بودند و همه تلاش خود را کردند که جای در دولت داشته باشند، امروز به واسطه پایان دولت، در جلسات و کنفرانس های مختلف و با استفاده از تریبونها و ارتباطاتی که دارند ضمن تخریب کردن دولت قبل سعی میکنند تا با انتشار مطالب و مذاکرات پشت پرده، دولت جدید را تحت فشار بگذارند و بعد سهمخواهی کنند و برای خود در دولت جایگاهی ایجاد کنند. البته باید بدانند که رسانه ها با چشمانی باز تمامی عملکرد، تحصیلات، گذشته و نیت انها را به نیکی می دانند و قطعا برای انتخاب مدیران موفق دولت قوی و یاران قوی به مدد دولت آقای رئیسی خواهند آمد و قطعا اینگونه افراد با سخنرانی های پیاپی خود و تخریب دولت هیچگاه نخواهند توانست جایگاهی در دولت جدید برای خود دست و پا کنند. اگر این افراد عملکرد اقای رئیسی را به خوبی می دانستند و به سلامت کار کردند و فراجناحی عمل کردن اقای رئیسی واقف بودند قطعا چنین تلاشهای بیهوده ای نمی کردند.
کار اینگونه افراد سردادن شعارهای پوپولیستی، بالا بردن توقع مردم از دولت به صورت کاذب و نادرست و همچنین خواستههای تندرویی است و از آیتالله رئیسی به عنوان فردی هوشمند، حقوقدان و باسابقه انتظار میرود که در دام رفتارهای سیاسی و جناحی این افراد قرار نگیرد.
همانگونه که سابقه ابراهیم رئیسی برای همه مردم مشخص بود و مردم نیز بر اساس همین سابقه روشن به ایشان رأی دادند، امروز این انتظار وجود دارد که کسانی که به عنوان وزیر و مدیر انتخاب میشوند دارای سوابق روشن و عملکرد مشخص و مثبتی باشند؛ زیرا انتظار مردم از دولت ابراهیم رئیسی یک دولت قوی، چابک و جهادی است و دولت قوی دولتی است که تلفیقی از نیروهای ماهر، باسابقه و جوان باشد. به امید ایرانی قوی و ابد با درایت و مدیریت آیت الله رئیسی هستیم.
مرتضی بلوکی
کارشناس رسانه