ایران و چین به عنوان دو تمدن زنده و پویای بشری در ابتکاری تاریخساز از طریق جاده ابریشم باستانی به یکدیگر پیوند خوردند و رفاه و سعادت بشری را به عنوان یک خیر عمومی غیرقابل تقسیم که از طریق تعامل و همکاری قابل تحقق است در حافظه تاریخ به ثبت رساندند. چین از طریق جاده ابریشم باستانی، جهانی شد و این سعادت و رفاه از رهگذر ایران زمین، پایداری یافت. اینک با احیای این ابتکار در جهان جدید، دو ملت بار دیگر در سرنوشت یکدیگر شریکند.
هانی زاده تحلیلگر روابط بین المللی ایران در اشاره به سفر رئیسی رئیس جمهوری ایران به چین با بیان اینکه فصل جدیدی از همکاریهای گسترده اقتصادی و اعتماد متقابل سیاسی بین ایران و چین آغاز شد، گفت: مذاکرات رؤسای جمهور منجر به توافقات مهمی در حوزههای اقتصادی، تجاری، مالی، ترانزیت و فناوری شد.
هانی زاده در رابطه با نقش این دیدار در توسعه روابط چین و ایران در عصر جدید گفت: چندی پیش تهران و پکن سند توافق همکاری راهبردی ۲۵ ساله را تنظیم کردند. سفر رئیس جمهور ایران به پکن می تواند زمینه اجرایی شدن مفاد این سند را که ظرفیت اقتصادی بزرگی در خود دارد، فراهم کند.
وی افزود: این سفر با عملیاتی کردن سند توافق ۲۵ ساله ایران و چین به همکاری های تهران و پکن در حوزه اقتصاد سرعت می بخشد و سقف همکاری های دو کشور در حوزه صنعتی، تکنولوژی، انرژی و تجاری و… را افزایش خواهد داد.
وی در ادامه افزود: پکن و تهران از دهه ها پیش دو شریک راهبردی بودند. هر دو کشور به علاقمند به افزایش ارتباطات متقابل هستند و فشارهای خارجی نباید مناسبات دو کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
آقای رئیسی رییس جمهوری ایران در دیدار با همتای چینی خود همچنین با بیان اینکه ایران و چین دوستان روزهای سخت هستند و دوستی در روزهای سخت، تسریع و تسهیل کننده پیوندها در ایام دیگر است، افزود: تحکیم این پیوندها و دوستیها در امنیت منطقه و جهان موثر است.
در این دیدار «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین نیز با اشاره به روند رو به توسعه روابط ایران چین، اجرای سند جامع مشارکت راهبردی میان دو کشور را در تعمیق و گسترش روابط دو کشور بسیار موثر دانست و گفت: چین قاطعانه معتقد به توسعه روابط با ایران است.
این تحلیلگر در پایان با اشاره به اهمیت این سفر برای منطقه گفت: این سفر با تثبیت فضای همکاری بین ایران و چین، در استقرار ثبات در منطقه اهمیت دارد.حسن هانی زاده، تحلیلگر روابط بین الملل