جمعه, می 9, 2025
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سیاسی
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزش
  • ویدیو
  • ورود کاربر
بروخبر
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سیاسی
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزش
  • ویدیو
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
بروخبر
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سیاسی
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزش
  • ویدیو
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
نصب افزونه : آیکون سبد خرید به افزونه ووکامرس نیاز دارد.
بروخبر
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه بهداشت و سلامت

نقش تغییرات هورمونی در پرخوری زنان/روش هایی برای کنترل اشتها

سپتامبر 12, 2021
در بهداشت و سلامت
0 0
0

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه یکی از علت های پرخوری در دوران قاعدگی تغییرات هورمونی است، گفت: هورمون‌های تخمدان نقش مهمی در این وضعیت دارند.

به نقل از بروخبر ، غزاله اسلامیان، با اشاره به علل پرخوری زنان در دوران قاعدگی اظهار کرد: بسیاری از زنان در دوران قاعدگی دچار پرخوری کاذب می شوند که با روش های علمی می توان این مشکل را کنترل کرد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از زنان ممکن است قبل از پریود اشتیاق زیادی به خوردن برخی از خوراکی‌های خاص مانند غذاهای چرب و شیرین داشته باشند، افزود: پرخوری افراطی قبل از پریود، که گاهی نشان‌ دهنده اختلال ناخوشی پیش‌قاعدگی (PMDD) هم می تواند باشد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه یکی از علت های پرخوری در دوران قاعدگی تغییرات هورمونی است، افزود: هورمون‌های تخمدان نقش مهمی در این وضعیت دارند که استفاده از رژیم های پرپروتئین یکی از کارآمدترین روش های کنترل اشتها در دوران قاعدگی است.

عضو هیدت علمی دانشگاه با تاکید بر این موضوع که پرخوری قبل از قاعدگی معمولا چند روز طول می‌کشد و این وضعیت همیشگی نیست خاطرنشان کرد: معمولا با پایان قاعدگی این وضعیت تمام می‌شود؛ اما اگر شما به این نوع پرخوری (حتی وقتی در چرخه پیش‌قاعدگی قرار ندارید) مبتلا هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

وی با اشاره به این موضوع که مواد غذایی حاوی فیبر احساس سیری طولانی‌تری به شما می‌دهد.افزود: در طول ماه، به ‌ویژه قبل از پریود، غذاهای سالم مصرف کنید، از مواد خوراکی حاوی قندهای تصفیه‌شده بپرهیزید، غذاهای سرشار از فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات، انواع لوبیا، دانه‌ها و غلات کامل از جمله برنج قهوه‌ای و جو مصرف کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: برای کنترل اشتها در دوران قاعدگی و پیشگیری از افزایش وزن بهتر است، استفاده از کربوهیدارت ها و چربی ها کمتر از سایر گروه های غذایی باشد.

وی یکی از کارآمدترین روش ها برای کنترل اشتها را کاهش میزان مصرف کربوهیدارت و چربی و در مقابل افزایش مصرف پروتئین ها دانست و توضیح داد: استفاده از پروتئین های حیوانی سالم تر مثل گوشت های سفید (مرغ و ماهی) و یا حبوبات و سویا نیز می تواند موثر باشد.

اسلامیان با تاکید بر این که در دوره قاعدگی بهتر است چند روز قبل از عادت ماهیانه از بشقاب های وعده غذایی سالم استفاده شود ادامه داد: باید نصف بشقاب را به فیبرها اختصاص دهیم، فیبر باعث می شود احساس سیری پایدارتری داشته باشیم و نیم دیگر بشقاب را به دو قسمت تقسیم کنیم یعنی نیمی از بشقاب را به کربوهیدارتها اختصاص دهیم که بهتر است کربوهیدارتهای کامل و غلات کامل و نان سبوس دار استفاده کنیم و یک چهارم مابقی را به پروتئین اختصاص دهیم و که ترجیحا گوشت سفید و حبوبات باشد.

وی با تاکید بر این که خانم ها از حدود یک هفته یا چند روز قبل از قاعدگی دچار نشانه هایی می شوند که این علایم و یا نشانه ها ناخوشایند است تاکید کرد: علایم ناخوشایند، تغییر خلق و خو، کاهش آستانه تحمل و دردهای شکمی می تواند بر کیفیت زندگی اثرگذار باشد.

اسلامیان با اشاره به اینکه پیروی ازالگوی غذایی صحیح می تواند به کنترل مشکلات ناشی از قاعدگی کمک کند توضیح داد: مکمل های حاوی پروبیوتیک و رژیم های غذایی می توانند به کاهش التهابات دوران قاعدگی کمک کنند در واقع این مکمل ها دارای باکتری های مفید دستگاه گوارش هستند که با دریافت این مواد می توانیم جمعیت باکتری های دستگاه گوارش را به سمت مناسب سوق دهیم.

وی با بیان این موضوع که مطالعات نشان داده کلسیم، امگا ۳ و منیزیم نیز در کاهش التهاب به میزان قابل توجهی اثرگذار است تاکید کرد: بهتر است این مکمل ها با مشورت با متخصص تغذیه مصرف شود.

اسلامیان در ادامه با اشاره به این موضوع که یکی از مواد غذایی که می تواند التهاب دوران قاعدگی را افزایش دهد روغن ها و چربی های جامد هستند، عنوان کرد: چنانچه روغن های مایع و گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد، کانولا و کلزا را جایگزین روغن های جامد وچربی های اشباع شده کنیم قطعا التهاب به کمترین میزان خود می رسد.

وی پرهیز از مصرف غذاهای شور و کنسرو شده را راهکار مناسبی برای کاهش التهاب های دوران قاعدگی دانست و افزود: به طور کلی غذاهای شور خصوصا در دوران قاعدگی التهاب را افزایش می دهد به طور مثال کره بادام زمینی را می توانید جایگزین پنیر پرچرب و شور در وعده صبحانه کنید.

این متخصص تغذیه به خانم هایی که به اضافه وزن مبتلا هستند نیز توصیه کرد: بهتر است از رژیم های غذایی اصولی و مناسب بهره ببرند و وزن خود را به وزن مناسبی برسانند تا بتوانند علایم و نشانه های آزار دهنده قاعدگی را بهتر کنترل کنند.

اشتراک گذاریتوییت
پست بعدی

روایت همسر شهید مدافع حرم از دشواری تعریف شهادت برای دختر ۴ ساله‌اش

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − چهارده =

  • روند
  • دیدگاه ها
  • آخرین

درفش رزم دبير بخش پوستروعکس ششمین جشنواره تئاترخلاق فراخوان اين بخش را منتشر كرد

فوریه 15, 2021

آریا درفش رزم داورمسابقات مهارت بین دوکشور ایران و روسیه شد

فوریه 16, 2021

آریا درفش رزم، ابراهیم حقیقی و بهرام کلهرنیا داوران طراحی نشان هواپیمایی دنا شدند

فوریه 17, 2021

بازیگر هری پاتر و پیکی بلایندرز درگذشت/ واکنش نویسنده هری پاتر

فوریه 18, 2021

احتمال بروز بحران در بازار گندم

0

ناهماهنگی سیاست‌گذاران در تعیین نرخ ارز محاسبات گمرکی/ تصویب نرخ۴۲۰۰ برخلاف بودجه۱۴۰۰

0

لغو دریافت تعهد از صاحبان کالا

0

برندهای خارجی به بازار لوازم‌خانگی ایران بازمی‌گردد؟

0

بنیان دانش پژوهان آب شیرین کن های حرارتی و غشایی می سازد

می 9, 2025

انتصاب مهدی افسری به عنوان مشاور اتاق اصناف ایران

می 6, 2025

تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد

آوریل 21, 2025

هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی

آوریل 21, 2025
بروخبر

تمامی حقوق این وب سایت محفوظ می باشد.

منوی سریع

  • درباره برو خبر
  • تبلیغات
  • حریم خصوصی
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سیاسی
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزش
  • ویدیو

تمامی حقوق این وب سایت محفوظ می باشد.