دشمنی آمریکاییها با مردم ایران به امروز و فردا ختم نمیشود، یکی از آن دشمنیها، تلاش آنها برای زمین زدن پروژه تولید واکسن ایرانی بود، آنها خواستند بال و پر ایران را بشکنند اما دشمنی آنها بال و پری برای پرواز ایرانیها شد.
به گزارش بروخبر و به نقل از پرسون، آخرین روزهای بهمن ماه سال۹۸ بود، دو روز مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی که زنگ ورود کرونا به ایران و ابتلا و مرگ دو هموطن قمی در اثر کرونا به صدا درآمد. همه وحشت زده از ورود این ویروس و درمانده از چگونگی مقابله با کرونای ووهان، ویروسی که حسابی در چین جولان داده و حالا دامن ایران را هم گرفته است.
مقابله با کرونا، راه ساده ای نبود آن هم در کشوری که تحت شدیدترین تحریم های ظالمانه مستکبران قرار دارد و راه را بر واردات کوچکترین مواد بهداشتی، درمانی و دارویی بسته اند، با این حال باید بجنگیم تا تلفاتی در این میدان نبرد ندهیم.
در آن زمان ما در حال تجربه شدیدترین تحریم ها از سوی کشورهای اتحادیه اروپا و آمریکا بودیم، در همین ایام تلاش هایی برای واردات ماسک، تجهیزات پزشکی و بهداشتی صورت میگرفت اما اندک تلاشی از این همت ها به بار نشست و مردم همچنان در رنج و عذاب بودند و به کمترین امکانات محافظتی برای مقابله با کرونا دسترسی داشتند. اینجا بود که باز هم چون گذشته مسأله تکیه بر توان داخل مطرح شد، موضوعی که در پیچهای تاریخی، هربار سربلند از آن پیچ ها بیرون آمده و از سختیها عبور کردهایم.
برکت، واکسنی ایرانی برای تمام نسلها
بهمن ماه سال ۱۳۹۸، در حالی که ایران با بیسابقه ترین تحریمها روبرو بود، ویروس کرونا کشور ما را با خطر جدی روبرو کرد، اینجا بود که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) پای در عرصه حفاظت از سلامت مردم نهاد.از آن جمله فعالیتهای این ستاد میتوان به تولید و تأمین ماسک، تولید مواد ضدعفونی کننده، تولید تجهیزات دارویی و در نهایت تولید واکسن کرونا اشاره کرد. این تلاشها در حالی بود که همت مسئولان برای واردات واکسن علی رغم پیش پرداخت به کوواکس به عنوان ساز و کار جهانی تأمین جهانی واکسن و پیگیری واردات، به دلیل تحریم ها و تقاضای وسیع سایر کشورها چندان نتوانست موفق باشد.
علاوه بر تلاش گروه دارویی برکت در روزهای آغاز کرونا برای تأمین برخی نیازهای آن روزهای مردم، این بار بر روی تمامی پلتفرمهای تولید واکسن متمرکز شد و ۶ روش تولید واکسن را توسعه و به مرحله آزمایشات حیوانی و یا مصرف عمومی رساند.
این گروه دارویی، برای اولین بار واکسن کرونا مبتنی بر سلولهای بنیادین را به مرحله تولید آزمایشگاهی و یا تست حیوانی رساند و در نهایت ویروس غیر فعال شده را به صورت انبوه رساند.
تحریمها و نقش آن در تولید واکسنهای داخلی
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان همواره سعی کرده اند به بهانهها واهی، مانع پیشرفت ایران در عرصههای گوناگون شوند، یکی از آن عرصهها، تلاش برای دستیابی به تولیدات و پیشرفت های پزشکی است که در این دوسال اخیر، سعی کرده اند با جلوگیری از انتقال منابع مالی به صورت مکرر، انتقال تجهیزات در فرودگاههای مبدا و انتقال مواد اولیه به کشور، باعث توقف تولید واکسن ایرانی کرونا شوند.
در واقع پس از مطالعه تولید واکسن ایرانی و آغاز فاز مطالعه بالینی در ۹ دی ماه ۱۳۹۹، دولتمردان آمریکا در ۲۴ دی ماه همان سال، شرکتهای دانش بنیان ایرانی را تحریم کردند و نهایتا این تحریم ها موجب تأخیر در تولید واکسن ایرانی کرونا شد. اما این تلاشهای مذبوحانه، مسیر تولید واکسن ایرانی را متوقف نکرد و امروز شاهد تولید ۶۰ میلیون واکسن ایرانی در شرکت برکت و راه اندازی تمام خطوط تولید در یکسال، گامی بزرگ در منطقه آسیا به شمار میآید.
در کنار این اقدام، با تلاش های دانشمندان، بیش از ۱۰ مقابله علمی مربوط به واکسن برکت برای مجلات علمی جهان ارسال و ۳ مقاله به چاپ رسیده است و مراحل اخذ مجوز بهداشت جهانی واکسن در حال انجام است.یکی از اقدامات جالب آمریکاییها پس از دریافت مجوز اضطراری واکسن برکت در ۲۴ خردادماه ۱۴۰۰، صدور مجوز صادرات واکسن و تجهیزات مرتبط با کرونا و رفع تحریم آنها بود، این اقدام آمریکایی ها پروژه ای دیگر برای شکست تولید داخلی واکسن ایرانی کرونا بود که موفق نشدند. به طوری که امروز یکی از روش های را به تولید انبوه با راندمان ۵۰۰۰ واکسن در لیتر رساندند و ساختاری از تولید واکسن برای مواجهه کشور با بیماری های ویروسی مستقر کردند.
براساس گزارشات ثبت عوارض وزارت بهداشت، واکسن کووایران برکت کم عارضه ترین واکسن ترین در کشور است.خوشبختانه دانشمندان در دانش فنی تولید واکسن، به نقطه ای رسیده اند که به محض سویه امیکرون 29 روز واکسن سویه جدید را به مرحله تولید انبوه رساندند و پس از طی مراحل قانونی وزارت بهداشت به دست مردم خواهند رساند. باید به این نکته اذعان کرد با ایجاد این ظرفیت عظیم، در آینده تولید صنعتی واکسن های مختلف در کمترین زمان از دستاوردهای خط تولید واکسن برکت است.
واکسن ندادند؛ ساختیم
دشمنی آمریکاییها با مردم ایران به امروز و فردا ختم نمیشود، تلاش آنها از زمان پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده و تا فرداها ادامه داد، یکی از آن دشمنیها، کوشش آنها برای زمین زدن پروژه تولید واکسن ایرانی بود، آنها خواستند بال و پر ایران را بشکنند اما دشمنی آنها بال و پری برای پرواز ایرانیها شد.
در ماجرای کرونا به ما ماسک، الکل، واکسن و دارو ندادند اما دیدند ایران دوباره روی پای خود ایستاد و واکسن ایرانی کرونا را وارد بازار کرد.
گزارش مازیار خویشوند سردبیر برو خبر
منبع: فارس